Sokkoló Twitter bejegyzést osztott meg Rafael Correa, az Ecuadori Köztársaság elnöke.

„¡Heil Hitler!” – írta csütörtökön Twitter falán Rafael Correa a Jerusalem Post híradása szerint. A közfelháborodást kiváltó üzenetet azt követően osztotta meg az elnök, hogy Guillermo A. Cochez, az Amerikai Államok Szervezetének egykori képviselője nyíltan kritikát fogalmazott meg a vezetővel szemben és a panamai politikus egy korábbi elnök szavait idézve „tipikusan fasisztának” nevezte a jelenlegi ecuadori kormányt.

Ecuadori elnök_Twitter

Rafael Correa az előző évben szintén nagy visszhangot váltott ki, amikor visszahívta nagykövetét Tel Avivból, amiért Izrael harcot indított a Hamász ellen. A Rágalmazás Elleni Liga (Anti-Defamation League) akkor nyílt levelében kérte az elnököt arra, hogy vonja vissza döntését.

„A kormány mulasztást követ el, amiért nem emel szót a Hamász azon törekvése ellen, hogy megsemmisítse Izraelt és amiért nem ítéli el az izraeli civilek ellen végre hajtott, válogatás nélküli terrorcselekményeket, valamint azokat a szörnyű szenvedéseket, amiket a Hamász okoz saját embereinek a sűrűn lakott területekről indított tűzharcokkal” – szerepel a Liga levelében.

Becslések szerint napjainkban közel ezer zsidó élhet Ecuadorban.

zsido.com

 

Képek forrása: http://www.jpost.com/Diaspora/Ecuadorian-President-Tweets-Heil-Hitler-396851