Hét új természetvédelmi területet alapítanak Júdeában és Somronban

Az új természetvédelmi területek helyszínei: a közelmúltban felfedezett cseppkőbarlang Árielben, a Somron fővárosában; a Júdeai-sivatagban húzódó Og patak völgye, a Jordán-folyó déli része, a Jordán-völgyben fekvő Málchá-patak völgye, Bitronot, Rotem Mászkiot, a Tirca-patak völgye a Somron keleti részén, valamint a Jerikóhoz közeli Árvot Hájárden.

Náftáli Benet védelmi miniszter bejelentette, hogy hét új természetvédelmi területet alapítanak és 12 további természetvédelmi területet bővítenek ki Júdeában és Somronban, azon belül is az úgynevezett “C-területeken”, melyek teljes izraeli ellenőrzés alatt állnak. A Benet vezette vallásos-cionista Jáminá párt a C-területeket Izrael részének tekinti és annektálásukat próbálja elérni. Ez a lépés is – a természeti értékek védelmén túl – az izraeli szuverenitás megerősítésének egy módja. Az érintett területek többsége a Jordán folyó völgyében található, melynek annektálását Netánjáhu miniszterelnök is szorgalmazza.

A 12 kibővítendő természetvédelmi terület többsége is a Jordán völgyében, a Somroni hegyekben, illetve a Holt-tenger közelében fekszik.

Az új természetvédelmi területeket az Izraeli Nemzeti Parkok Hatósága felügyeli majd.

“A mai döntés jelentősen hozzájárul Izrael megerősödéséhez és a C-terület fejlődéséhez. Mi cselekszünk, nem csak beszélünk. Júdea és Somron bővelkedik természeti értékekben, ezért jelöltünk ki újabb természetvédelmi területeket és ezért bővítjük a már meglévőket. Arra kérem Izrael polgárait, hogy kerekedjenek fel és járják be az országot. Ismerjék meg Júdeát és Somront, és fedezzék fel az egyre jobban kiteljesedő cionista építőmunkát” – mondta a védelmi miniszter.

Járon Rosenthal, a júdeai Kfár Ecion turisztikai központ vezetője örömmel fogadta Benet bejelentését: “A védelmi miniszter döntése életbevágóan fontos az ökológiai folytonosság biztosításához a Jordán-folyó és a Jordán-völgy között. Ez a terület ritka növények és különleges vadállatok utolsó megmaradt élőhelye”.

zsido.com

Forrás: Arutz7

  • Küldés emailben