Az izraeli Eco Wave Power vállalat Gibraltárból a Los Angeles-i kikötőben, az Egyesült Államok legforgalmasabb tengeri termináljába költözteti hullámenergia kísérleti projektjét – írja az israel21c.org. Ez lesz az első amerikai telephelye a cég energiaátalakító egységének, amely már működik Izraelben, és további állomásokat tervez Spanyolországban, Portugáliában és más helyeken is. Az illetékes amerikai energetikai hivatal szerint a hullámenergia az ország partjainál elméletben az ország teljes villamosenergia termelésének mintegy 66 százalékával egyenértékű mennyiséget képes előállítani.

Az Eco Wave Power szárazföldi technológiája a hullámokat alakítja át zöld villamos energiává, lehetővé téve a víz erejéből fakadó energiatermelést.

„Az energiaátalakító egység szállítása két jelentős mérföldkövet jelent. Először is támogatja a technológiánk Egyesült Államokba történő bevezetését, másodszor ennek a könnyű áthelyezése hangsúlyozza azt a tényt, hogy a szerkezet egyszerűen szétszedhető és bármilyen helyre újra telepíthető.”

– mondta Inna Braverman, az Eco Wave Power alapítója és vezérigazgatója.

A vállalat időközben befejezi a hálózatra csatlakoztatott projektjének építését Izraelben és már koncessziós szerződésekkel rendelkezik kereskedelmi létesítményekre Európában.

Fotó: Jeremy Bishop on Unsplash