Az utóbbi években sorra dőlnek meg az ingatlanokkal kapcsolatos rekordok Izraelben. Elszálltak az árak és a jelek szerint a határ a csillagos ég. A befektetők általában külföldről érkeznek és egyre extrémebb igényeik, lehetőségeik vannak.

Most a Sotheby’s International Realty izraeli leányvállalata csinált figyelemre méltó üzletet. Tel-Aviv egyik népszerű lakónegyedében a Remez Toronyban adtak ki egy lakást havi 45 ezer dolláros áron, tehát több mint 13 millió forintért. A ynet.com beszámolója szerint az orosz bérlő úgy vette ki a 320 négyzetméteres luxus apartmant 6 hónapra, hogy nem is látta a helyszínen.

A különleges ingatlan a torony tetejéhez közel található, a tengerre panorámás, hat hálószobája van. Az árban benne van az olasz-stílusú berendezés, de nincs benne a „közös költség”, ami még további ezer dollár, tehát majdnem 300 ezer forint havonta.

A környéken az átlagos bérleti díjak, átlagos lakásoknál 15 ezer dollár körül vannak, ami szintén nem kevés. Ezek az összegek már vetekszenek a legendásan drága new york-i ingatlanpiac hátborzongató számaival: havi 50 ezer dollárért már a híres Fifth Avenue-n is lakhatunk.

Korábban már foglalkoztunk azzal, hogy 8 év alatt, az izraeli lakások ára gyakorlatilag megduplázódott.

Kép: orshade.com

Megszakítás