Idén is hatalmas sikert aratott a hanukai korcsolyázás a Városligeti Műjégpályán.

Hanukáról mindenkinek a fény és a láng jut eszébe elsőként, ezért is izgalmas az a most már hagyománnyá vált esemény, amely bebizonyítja: még a jégen is lehet Hanukát ünnepelni.

Hétfő este megint korcsolyacipőt húztak azok a lelkes érdeklődők, akik a hanukai ünneplést nem csak tánccal, hanem korcsolyázással is feledhetetlenné akarták tenni. Az EMIH által szervezett, és mindenki számára nyitott program 20.30-kor kezdődött, de már 20.00-kor óriási tömeg várta, hogy bejuthasson a pályára.

– Nagyon, nagyon sokan voltunk. Rengeteg kisgyerek, fiatal és család jött el, akik a pályán profikat meghazudtoló módon csúszkáltak. Kicsit kellett várni az elején a rengeteg érdeklődő miatt, de aztán indult a várva várt kori! Volt friss fánk, forró tea és zene, amik mind hozzájárultak a fergeteges hangulathoz. Minden évben várom a Hanukorcsolyát, természetesen idén sem csalódtam az egyik kedvenc hanukai programomban – idézte fel az élményeit az egyik résztvevő.

Köves Slomó ismét bebizonyította, hogy még a jég hátán is megél, így a gyertyagyújtás a korcsolyapályán sem maradt el, ahol a résztvevők közösen mondták el az ünnepi áldást.

Képgaléria 

zsido.com