Egy zsidó identitását nyíltan vállaló színész, Alden Ehrenreich fogja játszani az ifjú Han Solót a Star Wars egy későbbi részében, ami a történet előzményeit tárja fel. Hatalmas elvárásoknak kell megfelelnie Harrison Ford korábbi legendás szerepében.

Egy nagyszabású londoni eseményen mutatták be a sajtónak és a rajongóknak a 26 éves színészt, akivel kapcsolatban már jó ideje ment a találgatás. Számos filmben játszott már, legutóbb a Coen testvérek Ave, Cézár! c. mozijában, de feltűnt már Woody Allen egyik közelmúltbeli alkotásában is.

Ehrenreich egy véletlennek köszönhetően került a filmezés élvonalába. 12 éve egy barátja Bar Mitzvah ünnepségén levetítették a filmjét, amit az alkalomra készített és ő maga nem túl sokra értékelt – olvashat a jta.org cikkében. Ám ott volt az ünnepségen a zsinagógában Steven Spielberg lánya Sasha, akit viszont lenyűgözött az alkotás.

A Han Solo-ról szóló Star Wars epizódot, amiben Ehrenreich az ikonikus szerepet játszhatja, a Disney 2018. májusában tervezi bemutatni.

Kép: jta.org