Irán legfőbb vezetője a Twitteren uszította vasárnap a muzulmán fiatalokat.

Angol nyelvű Twitter bejegyzésében azt javasolta vasárnap Ali Hamenei ajatollah a muzulmán diákszervezetek tagjai számára, hogy „egy anti-amerikai és anti-cionista frontban egyesüljenek”. A legfelsőbb iráni vallási és politikai vezető arra bátorította a fiatalokat, hogy az interneten indítsanak kampányokat az amerikai és cionista rezsimek politikájával szemben – olvasható a The Times of Israel honlapján.

Egy másik internetes bejegyzésében Hamenei azt üzente, hogy Irán soha nem fog együttműködni az Amerikai Egyesült Államokkal a szíriai polgárháború és más régiós harcok megszüntetésében. „Nem kérünk az együttműködésből, mivel a fő céljuk az, hogy megszüntessék Irán jelenlétét a régióban” – fogalmazott az ajatollah.

Hamenei azt is nehezményezte, hogy a nukleáris egyezmény megkötése után nem észlelt változást az Egyesült Államok régiós stratégiájában. Szerinte Washington „agresszívan cselekszik” annak ellenére, hogy Teherán nemrég aláírta azt a szerződést, melytől a nemzetközi elszigetelődés megszűnését remélték. „Az amerikaiak még mindig ellenségesen viszonyulnak az iráni nemzethez – legyen szó a Kongresszusról vagy az amerikai kormányról” – folytatta vádaskodását Hamenei, aki szerint Amerika a következő 25 évben szét fog esni.

zsido.com

 

Kép forrása: The Times of Israel