Megnyílt San Francisco egyetlen kóser péksége.

Kóser pékséget nyitott a közelmúltban három izraeli barát San Francisco városában – adta hírül a Jewish Telegraphic Agnecy. Isaac Yosef, Avi Edris és Yanni a város SoMa negyedében, Taboon névvel nyitotta meg új üzletük kapuit.

A tulajdonosok a városban 55 éven át egyedüliként működő kóser pékség bezárása után döntöttek a megnyitás mellett; így jelenleg ők az egyetlenek, akik a zsidó vallási szabályoknak megfelelő, saját készítésű terméket árusítanak.

„Egész életemben arról álmodtam, hogy egyszer nyitok majd egy pékséget” – nyilatkozott Edri a sajtónak. „Most az álmom valóra vált” – tette hozzá az egykori gyémántkereskedő. A receptek Yanni dédnagypapájától származnak, aki iraki zsidóként egykor Izraelbe költözött és saját pékséget nyitott a jeruzsálemi Mahane Jehuda piacon.

A Taboon kínálatában többek között kóser pita, bagel, babka és különleges kalács is szerepel, valamint fánk-félék hanuka alkalmából. Az üzlet megnyitása óta a piták máris népszerűvé váltak; naponta közel 1000 darabot készítenek belőle.

zsido.com