Kanada legnagyobb üzleti egyesülete úgy döntött, hogy elfogadja a BDS mozgalom irányelveit.

Az Unifor nevű szervezet vezetősége megszavazta a csatlakozást a bojkott-mozgalomhoz, mondván: „az Unifor nem fogadja el az ártatlan civilek elleni erőszakot, vagy az emberi jogok megsértését a (palesztin-izraeli) konfliktus bármely oldalán” – olvasható a jpost.com cikkében.

Az Unifor magáéva tészi a BDS elveit, amely szerint el kell utasítani az üzleti együttműködést a „megszállt területeken” működő izraeli vállalkozásokkal. A kanadai szervezet közleményében megerősíti: az Unifor támogatni fogja ezeket az elveket, hogy a jövőben tárgyalások révén látrejöhessen egy életképes, szuverén palesztin állam, egyben elitélik Izrael jelenlegi telepespolitikáját. Szerintük mindez akadálya az izraeli-palesztin békefolyamatnak.

Egy kanadai zsidó szervezet vezetője Avi Benlolo válaszközleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy bár az Unifor ezzel egy „jobb világot szeretne építeni” (az esemény neve, amin megszavazták a csatlakozást „Szolidaritás egy jobb világért” volt), a gyakorlatban a BDS egy antiszemita mozgalomnak bizonyult.

Kép: jpost.com