A Budapesti Építész Kamara Elnöksége hosszú kihagyás után 2015-ben hirdette meg újra az Építészeti Nívódíjat, mellyel a fővárosi építészeti szempontból kiemelkedő alkotásokat díjazzák. Ebben az évben a 2011- 2014. között készült műveket díjaztak. 

Az összesen beérkezett 46 pályázat olyan magas nívójú volt, hogy az öt győztes pályázat mellett a zsűri kilenc alkotást „Jelölt” megnevezéssel díjazott. Ezek között szerepel az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség által építtetett Gettófal, amely a budapesti gettó áldozatainak, az egykor itt élő, virágzó zsidó közösségnek állít emléket, miközben bemutatja az újraéledő zsidóság intézményeit is. „Ez a „nem-emlékmű” egyfelől belesimul a hétköznapokba, mégis megállásra készteti a járókelőket napközben ugyanúgy, mint a finom esti megvilágításban.” – áll a Sugár Péter , Budapest Építészeti Nívódíjas 2007 és Ybl Miklós díjas 2002 építész által tervezett fal leírásában. A Bét Menáchem Gyermekoktatási Központ kertjének falaként funkcionáló emlékművet a 2014-es Holokauszt emlékév apropójából állították.

 A zsűrizett alkotásokat bemutató kiállítás október 1. és 25. között látható a FUGA Budapesti Építészeti Központban. A díjátadóra az Építészet Napján került sor a díjakat Bálint Imre Ybl-díjas építész, a Budapesti Építész Kamara elnöke adta át.

A díjazott alkotások között szerepelt többek között a 4-es metró és a Prezi irodaháza, a Jelöltek kategóriában szerepelt mások mellett a Várkert Bazár rekonstrukciója is.