baruchOberlander Báruch rabbi New Yorkban született 1965-ben, magyarországi holokauszt túlélő szülők gyermekeként. Izraeli és amerikai jesivák elvégzése után a Central Yeshiva Tomchei Tmimim Lubavitz-ban avatták rabbivá 1988-ban. 1989 márciusában kötött házasságot feleségével, Batshevával. Az ifjú házaspár 1989 augusztusában a lubavicsi Rebbe küldötteként Magyarországra költözött. Kezdetektől aktív szerepük volt a magyarországi zsidó hitélet újjáélesztésében, zsidó bölcsődét, óvodát és iskolát hoztak létre. Oberlender rabbi a Vasvári Pál utcai zsinagóga vezetőjeként tevékenykedik. Megalapította a Gut Sábesz és az Egység című újságot és nevéhez számos hiánypótló mű magyarországi kiadása és vallásjogi tanulmány fűződik. Alapítója és vezetője az Zsidó Tudományok Szabadegyetemének. 1990-től kezdve vezet kurzust az ELTE jogi karán, 2007 óta pedig a SOTE-n is oktat. Elismert háláchá szaktekintély, a budapesti Ortodox Rabbintus vezetője.

 

 

Köves SKöves_Slomólomó rabbi Budapesten született 1979-ben. A budapesti Radnóti Mikós Gyakorló Általános Iskola elvégzése után érettségit 1996-ban az Egyesült Állmokban, Yeshiva High School gimnáziumban (Pittsburgh, Pennsylvania) szerzett. Rabbinikus tanulmányait a francia Institut Superieur D’etudes Rabbiniques et Talmudiques-ban és Central Lubavitch Yeshivot-ban (N.Y.) végezte. Letette a szofér (hivatásos tóramásoló) és a mohél (hagyományos körülmetélő) vizsgákat is. A Holokauszt óta ő az első hazánkban felavatott ortodox rabbi. Rabbivá avatására 2003-ban Budapesten került sor. 2007-ben a Debreceni Tudomány Egyetem Történelemtudományi kara doktorrá avatta. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség alapítója és vezetője, az Óbudai Zsinagóga rabbija. 2002-ben Izraelben kötött házasságot feleségével, Dvora Leával. Öt gyermekükkel Budapesten élnek.

 

 

 

bálintNógrádi Bálint Budapesten született 1975-ben. A budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium matematika szakának elvégzése után 1993-ban érettségizett. Tanulmányait az Egyesült Államokban, a Grinnell College, Grinnell, Iowa egyetemen folytatta. 1997 májusában kitüntetéssel közgazdaságtanból szerzett diplomát. Tanulmányait a New York-i Hadar HaTorah Jesivában folytatta. 1999-ben kötött házasságot feleségével, Sarahval. 2003-ban telepedett vissza Magyarországra, hogy elsősorban a közösség gazdasági és pénzügyi feladataival foglalkozzon.

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hurwitz Sholom rabbi Dél-Afrikában született 1973-ban. A North View High School elvégzése után tanulmányait az izraeli Ohr Hatmimim és Ohr Yaakov jesivákban folytatatta. 1998-ban kiemelkedő eredményű rabbi vizsgát tett Gávriel Cinnernél, nemzedékünk egyik legnagyobb törvényhozó rabbijánál New Yorkban. 2001 óta a Pesti Jesiva tanulmányi igazgatója. A Teleki téri zsinagóga rabbija. Feleségével Dvorá Leával és hat gyermekükkel Budapesten élnek.

 

 

 

 

    glici

Glitzenstein Sámuel rabbi Eilaton, Izraelben született 1981-ben. A városi középiskola elvégzését követően először a jeruzsálemi „Torat Emet” Jesivában, majd Kfar Chábádban a Központi Lubavicsi Jesivában tanult tovább. 2001-től a „Kfár Chábád” lubavicsi hetilapnál dolgozott. 2002-ben Thaiföldön, majd Costa Ricában dolgozott és tanult a Chábád kötelékében. Felesége, Sosáná tanítónő és a Bét Menáchem Iskolában tanít Budapesten, – fiatal kora ellenére már három héber nyelvű tankönyvet jelentetett meg gyermekek számára. 2008 szeptembere óta él Budapesten feleségével és hat gyermekével, a Zsilip és Nagyfuvaros utcai zsinagóga rabbija.

 

 

 

        asher

Faith Áser Budapesten született 1983-ban. A gimnázium elvégzése után két évet a Pesti Jesivában, majd négy éven át a tel avivi Cházon Elijáhu Chabad jesivában folytatta tanulmányait. Francia származású feleségével, Ráchelivel 2010 augusztusában költöztek Budapestre. Áser a rabbivizsga befejezésére készül, mellette tanít és ifjúsági programok szervezésben vesz részt. Rabbihelyettesi feladatokat lát az Olajág otthonokban az EMIH idősotthon hálózatában, illetve a másodrabbi teendőket látja el a Vasvári Pál utcai zsinagógában. Három gyermekükkel Budapesten élnek.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Megyeri AIMG_0744ndrás Jonatán
Rabbinikus tanulmányait New York-i jesivákban, a Yeshivat Shaarei Torah-ban és a Yeshivat Rabbeinu Chaim Berlin-ben végezte. E mellett a Touro College-ban marketing szakon végzett.
Több, mint 10 évig vezető kereskedelmi televízióknál dolgozott vezető beosztásokban, az elmúlt két évben pedig saját vállalkozásait vezeti, emellett különböző zsidó szervezetekben tevékenykedik.
Első házasságából két gyermek, Dániel és Hanna született, második házasságában felesége, Szilánk Zsuzsa gyermekeit is neveli.