Kérdés persze, hogy került oda.

A délnyugat-németországi Baden-Württemberg fővárosa, Stuttgart vezetősége eltávolíttatta egy antiszemita bojkott-csoport hirdetését, miután a Jerusalem Post újságírója, Benjamin Weinthal nemrégiben hírt adott arról, hogy a városvezetés az Izrael-ellenes BDS-mozgalmat támogató Palesztina Bizottságnak biztosított hirdetőfelületet.

„A BDS mozgalom az Izrael-ellenes bojkottot hirdeti. Ennek okán eltávolítottuk a Stuttgarti Palesztina Bizottság bemutatkozó hirdetését a stuttgart.de című honlapról” – mondta Sven Matis a Fritz Kuhnnal az élén a várost vezető Zöld Párt szóvivője. Matis kifejtette, hogy a Palesztina Bizottság internetes oldalán felsorolja az Izrael-ellenes bojkott lépéseit, és párhuzamot von Izrael és egy „apartheid állam” között. Más német városokkal, például Münchennel, Frankfurttal, vagy Berlinnel ellentétben, Stuttgartban nem tiltja törvény, hogy a városi pénzeket és helyszíneket a BDS céljaira használják fel.

A legnagyobb német lap, a Bild a napokban közölt cikkében Kuhn polgármestert a modern kori antiszemitizmus Zöld Pártban megjelenő példájaként mutatta be, mivel engedélyt adott arra, hogy az adófizetők pénzéből finanszírozott honlapon megjelenhessen az Izrael-ellenes bojkottról szóló bejegyzés. „Elkötelezetten harcolunk a BDS ellen, mind Németországban, mind máshol. Meg fogjuk keresni a stuttgarti illetékeseket is a kérdésben”- jelentette ki Emánuel Náchson, az izraeli Külügyminisztérium szóvivője.

A hirdetés honlapról való eltávolítása valószínűleg az első olyan, BDS-ellenes lépés, melyet a város a Palesztina Bizottság ellenében tett. Volker Beck, a németországi Zöld Párt egy vezető politikusa egy interjúban azt mondta: „Helyes lépés, amikor a város rájön, hogy el kell távolítania a bejegyzést. Jobb később, mint soha.” Beck a Zöld Párton belül a zsidó állam ellenes bojkottot támadó kampány egyik legfőbb aktivistája.

Baden-Württemberg hírszerzése egyébként még májusban a németországi antiszemitizmus újabb variánsának titulálta a bojkott mozgalmat.

 

zsido.com

 

Forrás: The Tower

Megszakítás