A híres Rutgers University egyik professzora egymás után jelentetett meg antiszemita bejegyzéseket az interneten. A judaizmust a világ legrasszistább vallásának titulálta, Izraelt terrorista államnak nevezte és még az örmény népirtásért is a zsidókat tette felelőssé.

Michael Chikindas, aki a mikrobiológia professzora az egyetem élelmiszer-tudományi tanszékén, a zsidó összeesküvés-elméleteknek is nagy rajongója, a világ problémáiért általában a pénzéhes zsidó lobbit hibáztatja, és a cionistákat az ortodox zsidókkal együtt megrögzött fajgyűlölőknek tartja. Egyik internetes bejegyzésében a következőket írta: “Izrael egy terrorállam, melynek célja, hogy népirtást végezzen az ország őslakosai, a palesztinok körében. Azt se feledjük, hogy az örmény népirtást olyan törökországi zsidók tervelték ki, akik töröknek mutatták magukat.” Chikindas elmélete szerint az izraeliek ördögi terve csak azért nem valósult meg eddig, mert a zsidók jelentős része “alternatív nemi identitással rendelkezik és a zsidó állam a világelső e területen”. Véleménye szerint “Tel-Aviv lakosainak 25%-a tartozik e kategóriába, mellyel még Hollandiát is megelőzi”.

A professzor természetesen a szeptember 11-i terrortámadás szervezőit is leleplezte: szerinte Izrael és amerikai zsidó csoportok álltak a merényletek mögött. Chikindas a Facebookon gyakran jelentet meg antiszemita karikatúrákat. Az egyiken például horgas orrú, kipás, szakállas figurák uralják az amerikai jegybankot, a bíróságokat, a lánykereskedelmet, a filmipart, és még sok minden mást. Egy másik rajzon egy Izraelt jelképező zsidó cipelteti magát amerikai katonák vállán, a következő felirattal: “Mi vagyunk Isten választott népe, ti koszos gojok”. Olyan karikatúra is megjelent az egyetemi oktató lapján, melyen egy sárga csillagot viselő, haszid zsidó egy éhező amerikai gyerek pénzét lopja el a következő szöveg kíséretében: “Legyél hazafi, te goj! Valakinek ki kell fizetnie 10 milliárdot Izraelnek!”

Chikindas szerint a Fehér Ház is teljesen izraeli befolyás alatt áll, és előszeretettel idézi Roger Waters Izraelt apartheid államnak nevező vádjait is. Természetesen az izraeli áruk bojkottjáért küzdő BDS mozgalmat is lelkesen támogatja a professzor, aki olyan ismert zsidó nőket, mint Ivanka Trump, Miri Regev, vagy Ájelet Sáked gyakran hív prostituáltnak – ennél kevésbé szalonképes kifejezésekkel.

Chikindas nem retten meg a bejegyzéseit követő kritikáktól: obszcén kifejezésekkel küldi melegebb égtájakra az őt bíráló “zsidó lobbit”, de tagadja az antiszemita vádakat is, hiszen “egyszer feleségül vett egy zsidó nőt és maga is rendelkezik zsidó felmenőkkel”. Úgy véli a vádjai nem alaptalanok, mert a Talmud szerinte “rasszista, fajgyűlölő” passzusaira alapozza azokat.

Neal Buccino, a Rutgers Egyetem szóvivője a következő nyilatkozatot tette: “Michael Chikindas professzor a közösségi médiában megjelentetett bejegyzései ellentétben állnak egyetemünk alapelveivel és értékrendjével, mely tiszteletet követel meg minden ember számára, beleértve intézményünk nagy létszámú és élénk zsidó közösségét is. Megjegyzései nem tükrözik az egyetem álláspontját.” A szóvivő azt is hozzá tette, hogy bár fontos számukra az oktatói véleménynyilvánítás szabadsága, arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy “megkülönböztetéstől mentes környezetet” teremtsenek, ahogyan azt az intézmény diszkrimináció-ellenes szabályzata is előírja. “Az egyetem megvizsgálja, hogy alkalmazottja oktatói szerepében megsértette-e ezt a szabályt.” – tette hozzá Buccino.

Chikindas nem az első oktató a Rutgersen, aki antiszemita propagandát népszerűsít. Tavaly Jasbir Puar, az egyetem nő- és gendertudományi tanszékének oktatója azzal vádolta meg Izraelt egyik előadásában, hogy fiatal palesztin férfiak szerveit használják fel tudományos kutatásokra. Véleménye szerint Izrael “lassú népirtást követ el”, és a bojkott mellett a fegyveres ellenállásra is szükség van az Izrael elleni harcban. Puar szerint a palesztinok szenvedése azért nem kap elég figyelmet, mert “Izrael és a zsidók kisajátították maguknak az áldozat szerepét a holokauszt segítségével”.

Mark G. Yudolf, a Kaliforniai Egyetem egykori vezetője a következő megjegyzést fűzte a Rutgers Egyetemen tapasztalható zsidóellenes megnyilvánulásokhoz: “ Az elmúlt években az amerikai egyetemeken megszaporodtak a durva, Izrael elleni vádaskodások, melyek alattomossága nyilvánvaló.  Izrael és a zsidóság antiszemita stílusban való támadása az Izrael-ellenes aktivisták bevett gyakorlatává vált az amerikai campusokon.”

Forrás: Algemeiner