Az Egyesült Államokbeli Raleigh-ben egy imám az iszlám egy olyan próféciáját idézte a mecsetben összegyűlt hallgatóságának, mely szerint a jövőben a muszlimok elpusztítják a zsidókat.

Abdullah Kadra ezt két nappal az után jelentette ki, hogy Donald Trump elnök elismerte Jeruzsálemet, mint Izrael fővárosát.

Az imám a zsidó állam létjogosultságát is megkérdőjelezte, amikor így prédikált: “Nem újdonság, hogy az Ál-Kudsz (Jeruzsálem) közelében fekvő területek Palesztina részét képezik. Jafo, Akkó, Haifa – e városoknak megváltozott a neve és a lakossága, de nem szabad elfelejtenünk, hogy ez mind muszlim föld. A muszlimoknak arra kell tanítaniuk gyermekeiket, hogy ez a mi földünk, az is marad és előbb vagy utóbb visszatérünk oda. A kérdés az, hogy ti azok között lesztek-e, akik segítenek visszaszerezni ezeket?”

Ezt követően Kadra a Mohamed életét leíró szövegből, a Hadithból idézett, mely szerint az ítélet napján a muszlimok lemészárolják a zsidókat. Ezen a napon a houstoni imám, Raed Saleh Al-Rousan is ezzel az idézettel lelkesítette imára összegyűlt híveit.

Az utóbbi idők Izrael-ellenes tüntetésein szerte a világban elterjedt a “Kájbár, Kájbár” csatakiáltás, mely arra, a Koránban is említett és más iszlám szent szövegekben is taglalt eseményre vonatkozik, melynek során 628-ban Mohamed próféta vezetésével lemészárolták a már egy évezrede Kájbár városában élő zsidó közösség tagjait.

Kadra imám Jeruzsálem ügyét sem hagyta szó nélkül: “Ezek a megszállók, agresszorok és gyilkosok soha sem vehetik el szent városunkat – legfeljebb a holttestünkön keresztül. Ha már halottak leszünk, akkor azt tehetnek, amit akarnak, de ameddig életben vagyunk, akkor nem. Adja Allah, hogy mi legyünk azok, akik élnek, akik törődnek a szent helyekkel, akik védelmezik vallásukat, akik mindent megtesznek, hogy megvédjék jogaikat.”

Az imám még a Siratófalat sem hagyná meg a zsidóknak, ezt ugyanis véleménye szerint a muszlimoktól orozták el. “A fal, melyhez Mohamed a tevéjét kötötte, a muszlimoknak lett fenntartva. A neve: a mennybeszállás fala, vagy Burák fala. A megszállók ugyan gyártottak legendákat a fallal kapcsolatban és a sajátjuknak nyilvánították azt, ám elferdítették a tényeket.” Az imámot feltehetően nem zavarta az sem, hogy a Siratófal legkésőbb épült elemei is álltak már 600 évvel Mohamed színre lépése előtt.

Abdullah Kadra 2011-ben, egyházi tisztviselőknek járó vízummal vándorolt be Szíriából az Egyesült Államokba, majd politikai menedékjogot kért. Észak-Karolinában számos helyen tart prédikációkat.

zsido.com

Forrás: Arutz7