A rendőrség 50 demonstrálót tartóztatott le, rendzavarás vádjával.

Miközben Hillary Clintont hivatalosan is elnökjelöltnek választották a demokraták, Bernie Sanders támogatóinak egy csoportja az épületen kívül izraeli és amerikai zászlókat égetett el, “intifáda, intifáda” felkiáltások és a PFSZ terrorszervezet lobogójának lengetése kíséretében.

A tiltakozók nem fogadták meg Sanders kérését, és nem álltak Clinton mögé a Donald Trump elleni kampányban.

Jocelyn Macurdy Keatts, az egyik résztvevő szerint Sanders hívei nagyon is koherens programot hirdetnek. “A demokraták fokozatosan balra tolódnak, hogy Sanders támogatónak kedvébe járjanak” – állította.

A Demokrata Párt megújult programján ez a törekvés kevéssé hagyott nyomot. Bernie Sanders – bár büszkén vállalja zsidó gyökereit – megpróbált egy olyan szövegváltozatot elfogadtatni, mely a zsidó államot megszálló erőként nevezi meg. Ezt végül hatalmas többséggel elutasították, és a pártprogram végül kifejezetten pozitívan viszonyul Izraelhez.

A kongresszust követően Clinton kampányfőnöke nyilatkozatban ítélte el a történteket. “Hillary Clinton mindig Izrael marginalizálása és az uszítás ellen dolgozott és határozottan elítéli a gyűlölet ilyen jellegű megnyilvánulását. Az izraeli zászló elégetése egy felháborító cselekedet, mely aláássa a békét és ellenkezik az értékeinkkel.”