Az Európai Rabbi Tanács (CER) nemcsak beszél a Tikkun Olamról, hanem az internetes vállalkozások számára kiírt, a világ megjavítását célzó pályázattal részt is vesz benne. A fődíj: 26 ezer euró!

Az ortodox zsidó vallást sokan hajlamosak a régimódisággal azonosítani. Azt, hogy ennek az elképzelésnek mennyire nincsen köze a valósághoz, mi sem bizonyítja jobban, mint a 700 rabbit magába foglaló Európai Rabbi Tanács által kezdeményezett nemzetközi verseny, a CerPriz. Ez a pályázat azoknak az internetes cégeknek szól, amelyek hozzájárulnak a világ jobbá tételéhez – a Tikkon Olámhoz, ami a zsidó vallás egyik célja. Teszik persze mindezt 21. századi eszközökkel.

A versenyben 26 ezer eurót ajánlottak föl a legjobb olyan életképes internetes szolgáltatás működtetőinek, amely valóban javítja az életminőséget.  A zsűrit a CER elnöke, a moszkvai főrabbi, valamint az izaeli hightech egyik élvonalba tartozó, 60 céget létrehozó nagyvállalkozója, Yossi Vardi, továbbá a 2013-as verseny győztese, Igor Barinov alkotja.

A pályázók idén július 31-éig  tudnak nevezni a CER honlapján.

Íme, néhány korábbi díjazott:

http://www.rizenow.com/   a mentális egészség fenntartását/visszaszerzését segítő applikáció

http://postnauka.ru/            oldal, ami összeköti a kutatókat

http://isitkosher.eu/              applikáció, amivel meglehet határozni, hogy egy termék kóser-e

http://gettalenty.com/         applikáció, ami segít fölfedezni a tehetségeket