A világhírű énekesnő segítségével Montréal egyik leghíresebb zsidó üzlete újra virágozhat.

Céline Dion-t milliók ismerik énekhangjáról, azonban kevesen tudják róla, hogy énekes karrierje mellett Montréal legrégebbi zsidó csemegeboltjának is résztulajdonosa. A québeci énekesnő férjével, René Angelillel együtt négy évvel ezelőtt szállt be a Schwartz Deli nevű üzlet megmentésébe, amikor annak tulajdonosa anyagi nehézségekbe keveredett – olvasható a Times of Israel honlapján.

Frank Silva, az üzlet jelenlegi menedzserének visszaemlékezése szerint a bolt zsidó vásárlói kezdetben kissé szkeptikusan fogadták a változást, de végül minden változatlan maradt. A katolikus Céline Dion feltűnése után is tömegek állnak sorba az üzlet világhírű füstölt hústermékeiért és Silva szerint a vásárlók továbbra is elégedettek. „Amíg csak az épületet körbeéri a sor, folytatni szeretnénk a munkánkat” – nyilatkozott a menedzser.

Az énekesnő augusztusban nagy meglepetést okozott a vásárlóknak, amikor váratlanul személyesen is felbukkant az üzletben. Autogramok mellett ingyen ebéddel is megajándékozta a jelenlévőket, az eseményről a Twitteren személyes fotót közölt. Bejegyzése szerint tavaly januárban elhunyt férje emlékére még több jótékonysági projektben szeretne segíteni.

zsido.com