A Tett és Védelem Alapítvány tegnapi levele elérte célját.

Két napja írt a 444 arról, hogy Varga-Bíró Tamás, az Echo Tv egyik állandó szereplője korábban a Kurucinfo Holokamu rovatába írt cikkeket. Az internetes lap azt is felidézte, hogy Varga-Bíró olyan dalokat szerzett, amelyekben a holokauszt áldozatain gúnyolódott.

Miután ez a hír napvilágot látott, a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) levélben fordult az Echo Tv vezetéséhez, amelyben azt javasolta, hogy a médiaszolgáltató ne szerepeltessen olyan személyt a műsoraiban, akinek a nézetei összeegyeztethetetlenek a csatorna által meghirdetett polgári értékrenddel.

„Hisszük, hogy az antiszemitizmus elleni küzdelem leghatékonyabb fegyvere maga az oktatás. Szélesebb kontextusba helyezve éppen ezért nem engedhető meg, hogy a nemzeti összetartozás értékrendjét közvetíteni akaró médiafelületen olyan személy jelenjen meg, aki a gyűlölködő megnyilvánulásaival éppen ezen együvé tartozás szövetét igyekezett roncsolni; aki a népirtás áldozatain való gúnyolódással tudatosan szembehelyezte magát a polgári és nemzeti értékrenddel.” – írta levelében a TEV.

Varga-Bíró Tamás ezután blogbejegyzést tett közzé, amelyben tagadta, hogy a Kurucinfo szerzője lett volna, és azzal vádolta meg a szélsőséges portált, hogy a szövegeit eltulajdonította. Egy mai posztjában azonban Varga-Bíró elismerte, hogy kapcsolatban állt a Kurucinfoval és a tudtával kerültek ki a szövegei a szélsőséges portálra. Emiatt bocsánatot kért azoktól, akiket megbántott. „Bocsánatot kérek továbbá azon zsidó polgártársaimtól, akik régebbi kijelentéseim okán sértve és megbántva érezhetik magukat. Mondanám, hogy máshogyan gondolom már, de itt most nem az a lényeg, hogy most mit gondolok, hanem, hogy régebben mit gondoltam. Bocsánatot kérek mindenkitől, aki nem olyannak gondolt engem, mint amilyen vagyok.” – írta.

Varga-Bíró a Tett és Védelem Alapítvány levelére is kitért. „Ennek okán a TEV-nek az Echo Tévének felé küldött levele is értelmét veszti, ugyanis a fent említett csatorna akkor dönt helyesen, ha valóban nem szerepeltet műsoraiban” – szögezte le, továbbá bejelentette, hogy határozatlan ideig felhagy az írással, és csak a dalszerzésnek szenteli az idejét.

zsido.com