Azoknak, akik az utolsó pillanatban építik a szukájukat.

Szukot ünnepén a szabadban felállított ünnepi sátorban, a szukában étkezünk és alszunk. A sátorépítés veszélyes lehet, a sürgősségi betegellátók emberek tucatjait kezelik minden évben olyan sérülésekkel, melyeket sátorépítés közben szereztek. E tapasztalatok alapján állították össze ajánlásaikat, melyek betartásával nagymértékben csökkenthető a sérülések esélye.

  • Legyünk óvatosak, amikor magas helyen – széken, asztalon, létrán – állunk.
  • A szúrós ágak és éles eszközök okozta sérülések elkerülése érdekében húzzunk megfelelő vastagságú kesztyűt.
  • Mielőtt felmászunk a létrára, bizonyosodjunk meg arról, hogy biztosan áll, és valaki tartsa alulról, nehogy megbillenjen.
  • Erősen ajánlott, hogy párban, vagy kisebb csoportokban dolgozzunk, így segíteni tudjuk egymást, és szükség esetén azonnal értesíteni tudja valaki a mentőket.
  • Nagyon fontos, hogy a szögeket, csavarokat és az építéshez szükséges eszközöket kisgyermekektől távol tartsuk.
  • A szombati és ünnepi gyertyák meggyújtásánál fordítsunk különös figyelmet arra, hogy biztos helyen álljanak, ahol nem tudnak felborulni, távol minden éghető anyagtól, széltől, és természetesen távol a kisgyermekektől.
  • Tartsuk a gyertyákat olyan felületen, mely nem tud meggyulladni, például fém-, vagy üvegtálcán, és tartsuk őket távol a szukoti sátor falaitól és dekorációitól.

„A korábbi években az Ichud Hácálá vallásos mentőszervezet önkéntesei sérültek tucatjait kezelték, akik a sátor építése vagy díszítése közben lezuhantak a létráról. Volt e sérülések között sajnos olyan is, mely halálos kimenetelű volt, vagy igen komoly nyomot hagyott. Arra kérünk mindenkit, hogy különlegesen elővigyázatosan építsék, használják és bontsák le a szukájukat. Önkénteseink mindig kéznél lesznek az ünnep során, hogy segítséget nyújtsanak bárkinek, akinek szüksége van rá. Boldog és egészséges ünnepet kívánunk!” – mondta Eli Beer, az Ichud Hácálá alapítója és elnöke.

zsido.com

Forrás: arutz7

Megszakítás