Több mint 13 ezer dollárra bírságolták az Izraeli Tenisz Szövetséget, amiért visszautasították, hogy Yom Kippur napján egy Davis Kupa mérkőzésen játsszanak.

Az izraeli nemzeti tenisz válogatottnak Antwerpenben lett volna egy mérkőzése a belga nemzeti tenisz válogatottal szeptember 14-én, ez pedig Yom Kippur napjára esett volna.

A Belga Tenisz Szövetség el is fogadta Izrael kérését, hogy halasszák máskorra a játékot, de a Nemzetközi Tenisz Szövetség, amely egyébként a Davis Kupát szponzorálja, közbeavatkozott, és bár új időpontot jelölt meg, és a mértkőzést átette szeptember 15-re, de ugyanakkor elrendelte, hogy – mivel a fordulót emiatt egy nappal meg kellett hosszabbítani – az izraeliek fizessenek a belga csapatnak az okozott kényelmetlenségekért– jelentette a Yediot Acharonot.

„Az Izraeli Tenisz Szövetség non-profit szervezet, mely minden tőkéjét a tenisz népszerűsítésére és a játékosok fejlesztésére fordítja Izraelben. A magas bírság eredménye végső csapás lesz a hivatásos program, az izraeli csapatok, és általánosságban az izraeli tenisz költségvetésére” mondta az Izraeli Tenisz Szövetség elnöke Asi Touchmair egy közleménybe a szervezet honlapján.

“Mint olyan szervezet, amely Izrael államát és értékeit képviseli, mi az Izraeli Tenisz Szövetségben büszkén szállunk szembe mindazoknak akik megkérdőjelezik a zsidó tradíciók fontosságának elismerését Izrael és a világ zsidósága részéről” jelentette ki a közlemény.
 

Megszakítás