Cuki ez a Le Pen is.

Ugyan Franciaországban végetért az elnökválasztás, a szélsőjobboldali Front National újabb  botránnyal került a média figyelmének középpontjába – közölte a Forward. Ploeren városának polgármeste, Gilbert Lorho a szélsőjobboldali párt követelésének eleget téve bezáratta a helyi holokauszt-kiállítást május 7-én, a választások második fordulójának napján.

A Marianne nevű lap szerint egy helyi aktivista, Bertrand Iragne kérte a kiállítás bezárását, amit elmondása szerint ellenvetés nélkül teljesített a városi vezetés. „Egyébként semmi gond nincs vele, csak nem épp egy szavazófülke mellett. Szükséges tiszteletben tartani a politikai semlegességet” – fogalmazott a férfi. Arra a kérdésre, hogy ez alatt mit értett, válaszában azt felelte, hogy a média nácikként állítja be őket és zavaró lett volna, ha a sajtó munkatársai kérdéseket tesznek fel a szavazófülkék előtt, ami a kiállítás közelében van.

Az ügy kapcsán a város polgármestere nyilatkozatában azzal indokolta az emlékhely ideiglenes bezárását, hogy azzal „a szükségtelen konfliktusokat” igyekezett megelőzni.

zsido.com

Kép forrása: Getty Images