Andrew Feustel a Nemzetközi Űrállomásról jelentkezett be, hogy megemlékezzen a Soá áldozatairól.

Az űrből küldött videóüzenetet Andrew Feustel amerikai asztronauta – számolt be a The Times of Israel. A Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó férfi a Holokauszt Emléknap alkalmából készítette a felvételt, amit kedden tettek közzé az interneten.

A NASA geofizikusa – aki egyébként nem zsidó származású – egy rajzzal a kezében látható a felvételen. Elmondása szerint a „Hold tájkép” című mű egy cseh fiútól, Petr Ginztől származik, akit Auschwitzban meggyilkoltak. Feustel a Jad Vasem Múzeumban kapta a képet, amikor Jeruzsálemben járt.

Az asztronauta arról is megemlékezett, hogy 15 évvel ezelőtt egy izraeli űrhajós, Ilan Ramon ugyanannak a rajznak a másolatát vitte magával az űrbe. A zsidó állam asztronautája sajnos űrhajóstársaival együtt a misszió közben veszítette életét, miközben a Föld atmoszférájába próbáltak visszatérni.

Feustel a videóban Ramon izraeli húgának is üzent, aki fiatal túlélte a holokausztot. „Petr Ginz, Ilan Ramon asztronauta és a holokauszt 6 millió zsidó áldozatának emléke örökre éljen bennünk” – zárta szavait a férfi a felvételen.

zsido.com

Kép forrása: Youtube

Megszakítás