A múzeum több mint 25 éven át bérelt különböző épületeket Portlandban, most azonban állandó helyszínre költözhet. Az új kiállítótér elég nagy lesz ahhoz, hogy saját kiállításuknak helyet adjon.

A vándorló Oregoni Zsidó Múzeum és Holokauszt Oktatási Központ új épületbe költözik a következő évben. A múzeum főigazgatója, Judy Margles és Elaine Coughlin bizottsági elnök július 6-án jelentette be, hogy Oldtownban, az oregoni Kortárs Kézműves Múzeum egykori helyén, 5 millió dollár értékben vásároltak meg egy területet – tudósított az Oregon Public Broadcasting.

A múzeumot Joshua Stampfer rabbi alapította az 1980-as évek végén, hogy a közönséget időszaki kiállítások segítségével ismertesse meg a zsidó művészettel és történelemmel. Az évek során elsősorban az oregoni zsidó közösség került a kiállítások középpontjába.

Kiállítótér
Kiállítótér
A költözés nyomán a jelenlegi, mintegy 640 négyzetméteres alapterületét majdnem 1400 négyzetméterre növeli a múzeum, és ez lehetőséget biztosít arra, hogy az eddiginél nagyobb kiterjedésű tárlatok mellett egy száz férőhelyes auditórium, egy kis kávézó, illetve egy ajándékbolt is helyet kapjon az épületben.

Margles szerint az új helyszín állandó kiállítási tárgyak elhelyezését is lehetővé teszi. Arról is beszélt, hogy az oregoni zsidóságot, a diszkriminációt, valamint egy, a holokausztot bemutató tárlatot is összeállítanak, utóbbit „helyi túlélőink szemével” rendezve.

A Portlandi Zsidó Szövetség szerint a város zsidó lakosságának létszáma megközelíti az 50 ezret. Az utóbbi időben számos ortodox család költözött a városba.

 

Forrás: Arutz7