David Lau támogatásáról biztosította az amerikai zsidóságot.

Lori-Leah, ahogy haláloddal közösséged áldozata lettél a Földön, légy úgy közösséged vezetője is a mennyországban! Szüntelenül kérjed Istent arra, hogy hozza el a megváltást és a megnyugvást a zsidó népnek. — fogalmazott a múlt havi gyilkos támadást elszenvedett amerikai zsinagóga áldozata előtt tisztelgő rabbi vasárnapi imájában.

David Lau ezekben a napokban Amerikában jár, ahova az Arutz Sheva információi szerint azért is látogatott, hogy spirituális támogatásáról biztosítsa az amerikai zsidóságot, amelyet az utóbbi években egyre több antiszemita inzultus és gyilkos fenyegetettség ér.

A rabbi az áprilisi merényletben az éppen 30 napja meghalt áldozatra emlékezett abból az alkalomból, hogy a zsidó vallásjog szerint ekkor járt le a gyászidőszak első szakasza. Lau főrabbi egy hátrányos helyzetű gyermekeknek segítő alapítvány vendégeként tartózkodik Amerikában, és vasárnap a korábban megtámadott Poway-i Chabad zsinagógában imádkozott.

A vallási vezető a Seeach Sod szervezet vezetőjének társaságában kitüntette a zsinagógának a merényletben súlyosan megsebesült rabbiját, Jisroel Goldsteint, akit helytállásáért Donald Trumpis elismerő szavakkal illetett.

 

Forrás: neokohn.hu 

 

 

Megszakítás