Az osztrák kancellár Twitteren tett erre ígéretet.

Ausztria törekedni fog arra, hogy a zsidó állam fontos pozíciót töltsön be az Egyesült Nemzetek Szervezetében és a Biztonsági Tanács (BT) nem állandó tagjai között foglaljon helyet – ígérte a Twitteren Sebastian Kurz. Az osztrák kancellár azután tett erről bejelentést, hogy személyesen is találkozott Benjamin Netanjahuval az 54. Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián pénteken.

A közösségi oldalon megosztott posztban Kurz fotót is közzétett, melyen Netanjahuval fog kezet és a képhez azt írta: „Nagyszerű találkozó Izrael miniszterelnökével, Benjamin Netanjahuval a MunSecConf idején. Szeretnénk folytatni a bilaterális és multilaterális együttműködésünk erősítését”. Továbbá leszögezte: „Megegyeztünk, hogy támogatni fogjuk Izraelt, ha az ENSZ BT-be jelentkezne. Szintén tovább folytatjuk az antiszemitizmus elleni elkötelezett harcunkat is!”.

A két állam vezetője első alkalommal találkozott azóta, hogy az új kancellár kormányt alkotott az Osztrák Szabadságpárttal – közölte a Jewish News Syndicate. A diplomáciai eseményt követően Netanjahu nyilatkozatában elárulta, hogy Kurz személyesen is ígéretet tett arra, hogy Ausztria változtat hozzáállásán, amikor az ENSZ-ben Izraelről tartanak szavazást.

zsido.com

Kép forrása: JNS