Ausztrália nem mentegeti a Hezbollahot

Az ország törvényhozásának illetékes bizottsága teljes egyetértés mellett javasolta a belügyminiszternek, hogy nyilvánítsa terrorszervezetnek az iráni rezsim által támogatott Hezbollah valamennyi szárnyát.

Ausztrália eddig csupán a libanoni síta Hezbollah mozgalom egyik szárnyát, az úgynevezett Külső Biztonsági Szervezetet minősítette terrorszervezetnek – emlékeztet cikkében a jpost.com.

Ez hatalmas lépés a helyes irányba Ausztrália részéről – nyilatkozta Dr. Colin Rubenstein egy ausztrál zsidó szervezet vezetője. Rubinstein hozzátette: a belügyminiszternek komolyan meg kell fontolnia a parlamenti bizottság ajánlását, ami ritkán javasol változtatást, ha a terrorista szervezetek listájáról van szó.

James Paterson szenátor a döntést kommentálva kijelentette: önkényes volt a Hezbollah eddigi felosztása „politikai” és „katonai” szárnyra, ez a korábbi meghatározás aggasztotta a hírszerzési és biztonsági ügyekkel foglalkozó bizottságot.

A döntés Ausztrália részéről azt jelentené, hogy követné szövetségeseit, az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot és Kanadát.

zsido.com

Kép: timesofisrael.com

  • Küldés emailben