Roman Abramovich londoni labdarúgó klubja is csatlakozik a nemzetközi holokauszt emléknaphoz, amit minden évben január 27-én tartanak.

A világ egyik legnépszerűbb csapata összeállt egy képre, hogy felhívják a figyelmet az eseményre és külön is megjelent a tulajdonos, kezében a #WeRemember táblával, ami a nemzetközi antiszemitizmus elleni kampány jelmondata – olvasható a jewishnews.timesofisrael.com beszámolójában.

Roman Abramovich azért tartotta fontosnak kapcsolódni a felhíváshoz, mert megfogalmazása szerint „még mindig sok a tennivaló az antiszemitizmus elleni harcban”. Az üzletember méltatta a kezdeményező Zsidó Világkongresszus munkáját ezen a téren és örül, hogy partner lehet benne – nyilatkozta. Erre reagálva Robert Singer, a zsidó szervezet ügyvezető alelnöke megköszönte, hogy a Chelsea csatlakozott a kezdeményezéshez, mivel a sport körül megjelenő rasszizmus és antiszemitizmus komoly probléma.

A csapat meghívott egy holokauszt túlélőt is. A 88 éves Harry Spiro elbeszélgetett a játékosokkal. Gary Cahill csapatkapitány a klub honlapjának beszámolója szerint most hallott először olyan valakit beszélni, aki átélte a szörnyűségeket, és megrázták a hallottak.

A Chelsea nemcsak ezzel az együttműködéssel küzd az antiszemitizmus ellen, hanem az alapítványán keresztül is, amely kapcsolatot tart fenn oktatási szervezetekkel, múzeumokkal, például az Anne Frank Házzal.

zsido.com

Kép: jewishnews.timesofisrael.com