Értesítették a rendőrséget miután antiszemita graffitit találtak egy Chábád-ház ajtaján az arizonai Tucsonban. Ez a második ilyen incidens, amely a városban történt az elmúlt hetekben.

A ház oldalsó ajtajára festett graffitit először Rami Bigelman rabbi, a központ igazgatója fedezte fel, mielőtt előadást tartott volna – írja a jpost. Vörös festékkel mázoltak fel egy horogkeresztet, mellette pedig egy „mocskos zsidók!” felirat is volt.

“Nyilvánvalóan megdöbbentett bennünket ez a dolog” – nyilatkozta Bigelman rabbi. Arizona államban összesen öt Chábád-központ van. “Eltökélt szándékunk, hogy ez a megrázó incidens nem tántoríthat el minket, és továbbra is a szélesebb közösség szolgálatában állunk” – mondta a központ ügyvezető igazgatója.

A rendőrség is nyilatkozott az incidensről, hangsúlyozva, hogy közösségükben nincs helye antiszemita gyűlölet-bűncselekményeknek. Arra kérték a lakosságot, hogy legyenek éberebbek az imahelyek környékén, és bármilyen gyanús tevékenységet jelentsenek.

A legutóbbi gázai konfliktus idején világszerte megnövekedett a zsidók és zsidó érdekeltségek elleni támadások száma, így az Egyesült Államokban is. Szintén Tucsonban ismeretlenek nagyméretű tárgyat dobtak be egy zsinagóga üvegajtaján keresztül. A rendőrség ezt az esetet is vizsgálja.

zsido.com

Kép: jpost