Írországi üzlettulajdonosok simán vásároltak volna az emberi jogokat súlyosan megsértő Iránból és Észak-Koreából származó termékeket, miközben felháborodva utasították vissza az izraeli árukat.

Ami Horowitz rejtett kamarás felvételt készített, amelyben magát üzletembernek álcázva ajánlott fel árukat kereskedőknek. Az egyik esetben azzal kezdte; hogy ő olyan gyártók termékeit preferálja, amelyek nem működnek együtt Izraellel, amire a kereskedő azt válaszolta: ők is „palesztin barát politikát követnek” és elutasítják az üzleti együttműködést a zsidó álammal. Egy másik bolttulajdonos a fejét rázta, amikor az újságíró megkérdezte, hogy a cég üzletelne-e Izraellel. Ugyanakkor az észak-koreai együttműködéstől nem zárkózott el. Egy üzletasszony nyíltan elmondta, ők nem adnak el izraeli árukat. Amikor a riporter megkérdezte tőle, hogy van-e gondja Iránnal, a hölgy nemmel válaszolt.

A Fox News riportjából, amit az algemeiner.com szemlézett, kiderül: Írországban vállalatok százai bojkottálják az izraeli termékeket. Horowitz a műsorban elmondta, hogy ez a politikai mozgalom egész Európában terjed. Nem csak az üzleti életben, hanem beszivárgott az egyetemekre is.

Ami Horowitz úgy látja: ha valaki pont azt az Izraelt zárja ki a partnerei közül a Közel-Keleten, amelyik egy működő demokrácia, ahol elismerik a nők és a kissebségek jogait, azt nem tudja másképpen értékelni, csak antiszemitizmusként.

Ami on the Street: BDS’ing in Ireland

BDS is BS! They target the only democracy in the Middle East while ignoring countries committing genocide! Don’t believe it watch this video!

 

Forrás: algemeiner.com

Megszakítás