A 23 éves Talia Friedman 232 másik amerikai alijázó társaságában érkezett Tel Avivba, ahol édesapja fogadta.

„Nagyon büszkék vagyunk a lányunkra, Taliára. Mindig is Izraelben szeretett volna élni, és most valóra váltotta az álmát” – mondta David Friedman amerikai nagykövet, miután gyermeke repülőgépe landolt a tel-avivi repülőtéren kedden. A 23 éves lány egyike volt annak a 233 fős amerikai csoportnak, amely a Nefesh B’Nefesh nevű csoport segítségével vált izraeli állampolgárrá – közölte a The Times of Israel.

Az izraeli média beszámolói szerint Talia Friedman eddigi foglalkozását folytatja majd, és nővérként fog dolgozni a zsidó államban. Várhatóan családjához közel, Jeruzsálemben fog letelepedni, de édesapja elmondása szerint hagyni fogják, hogy „saját maga döntsön a kérdésben”.

„Talia amerikai állampolgárságát is megtartja, de közben tagjává válik az amerikai izraeliek csoportjának, akik nagyon sokat tesznek mindkét országért. Óriási sikert és sok inspirációt kívánunk neki, valamint vele érkező társainak az előttük álló úthoz” – fogalmazott az amerikai nagykövet.

Talia Friedman négy testvére közül egyedüliként kísérte édesapját a Szentföldre márciusban, amikor az amerikai elnök megbízásából az Egyesült Államok nagyköveteként elfoglalta pozícióját.

zsido.com

Képek forrása: JTA/Times of Israel