A jeruzsálemi intézet igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy azonnal kezdetét vehesse a papi szolgálat, amint felépül a Harmadik Templom.

 

Képzést indít a jeruzsálemi Templom Intézet kohanita származású személyek számára, hogy a Harmadik Templom felépülése esetén azonnal képesek legyenek ellátni a szolgálatukhoz szükséges feladatokat – olvasható a Jewish Telegraphic Agency honlapján. A projekt finanszírozásához szükséges 75 000 dollárt adományokból próbálják meg összegyűjteni.

A jeruzsálemi Intézet harminc éves fennállása óta elkészítette a Templom szinte minden részletének mását – azonban vannak, akik veszélyt látnak az intézmény célkitűzéseiben. A Templom helyén ugyanis jelenleg a muzulmán Sziklamecset áll, melynek esetleges elmozdítása bizonyára tovább fokozná a feszültségeket.

Az intézmény által közzétett információk szerint az újonnan induló képzés keretein belül elméleti és gyakorlati tudást kívánnak átadni a tanulóknak, akiket arra is felkészítenének, hogyan alkalmazhatják a  modern technikát szolgálatuk során.

“Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy bejelenthetjük ezt az új lépést, amely a Szent Templom szolgálatának helyreállítását segíti. Mindenekelőtt a kohanitákat kérjük arra, hogy támogassák ezt a különleges projektet, ami a születési jogaikhoz kapcsolódik” – nyilatkozott Chaim Richman rabbi, a Templom Intézet igazgatója.

 

zsido.com

 

A fantáziakép forrása: JTA

 

Megszakítás