Akiva Neuman kipában és cicitet viselve indult neki az akadálypályának a népszerű American Ninja Warrior műsorban, ahol válogatott akadályokat kell leküzdeni, nem kevés erővel és ügyességgel.

A jesiva diák az NBC-nek elmondta: szeretne változtatni azon a sztereotípián, hogy egy zsidó fiú, aki rabbinak tanul, csak gyenge és pocakos lehet. A 25 éves Neuman a new york-i Queens egyik jesivájában tanul – derül ki a róla készült kisfilmből, a verseny helyszínén felesége, anyukája és a testvére szurkolt érte.

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Az egyik akadálynál végül elakadt és az alatta lévő vízbe zuhant. A következő körre sajnos nem tud készülni, mert az pont a shabbat idejére esne – olvasható a jta.org beszámolójában. Nem adja fel, azt ígéri, hogy ismét versenyezni fog. Az edzésre nem lesz több ideje, mert újabb tanulmányokba kezd és érkezik a második gyermekük is, de semmiképpen nem mond le a tréningekről.

 Kép: jta.org