A hatóságok így próbálják megfékezni a koronavírus terjedését.

A járvány kezelésével foglalkozó kabinet a hétfői ülésén úgy határozott, hogy az eddigi 200 sékelről (mintegy 20 ezer forintról) 500 sékelre (50 ezer forintra) emeli a bírságot, ha valaki közterületen nem visel szájmaszkot.

A lap szerint a fertőzöttek növekvő számát részben képesek követni a tesztelések számának növelésével, de a már feltárt vírushordozók epidemiológiai vizsgálatát az egészségügyi minisztérium mindössze 27 dolgozója végzi el, ami nem elegendő ahhoz, hogy lépést tartsanak az eseményekkel. Ezért előfordul, hogy a hatóságok nem értesítik időben, vagy egyáltalán nem értesítik a vírushordozókkal kapcsolatba kerülő embereket. A probléma megoldására Juli Edelstein egészségügyi miniszter elrendelte 300 új dolgozó azonnali alkalmazását.

Július végén félmillió munkanélkülinek megszűnik a jogosultsága a segélyre, noha a pénzügyminisztérium 35 extra napot tesz hozzá a támogatás szokásos időszakához az izraeli társadalombiztosító közlése szerint. Május közepén 25 százalékos volt a munkanélküliség, amely azóta enyhült, de a vírus okozta válság idején elbocsátottak jelentős része továbbra sem tért vissza régi munkahelyére és nem talált új munkát.

MTI/zsido.com