Köves Slomó az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbija hosszú évek óta tart tanításokat az Óbudai zsinagógában, azonban a pandémia alatt ezekre nem mindig volt lehetősége, így az online világban folytatta tovább ennek gyakorlását.
 
A Napi Talmud címmel indított előadás-sorozathoz egyre többen csatlakoztak az elmúlt években, hogy megismerhessék a Talmud traktátusait, a zsidóság jogi és vallási alapvetéseit a rabbi előadásában. Az interaktív módon tartott online bejelentkezések bárki számára elérhetőek és ha valakinek kérdése van, arra is azonnal választ kaphat.
 
A Dáf Jomi 14. ciklusa 2020. január 2-án indult és érdeklődők, tanulni vágyók sokasága kapcsolódott a napi tanuláshoz.
Köves Slomó rabbi lenyűgöző tanításával teszi érthetővé és egyben csodálhatóvá a Tórát kiegészítő magyarázatokat a Talmudot. 
A tanítás minden reggel a Facebookon élőben nézhető, aztán bármikor visszanézhető a YouTuben is.
 
2020-ban 14. alkalommal kezdték meg a világon több százezren a 2711 lapból álló Babilóniai Talmud tanulását a Dáf Jomi, azaz a „napi egy oldal” program keretében. Ezzel a módszerrel hét év és öt hónap alatt a Talmud teljes anyaga elsajátítható – igaz, ehhez az kell, hogy kihagyás nélkül, minden egyes nap áttanulmányozzuk az adott napra eső, két oldalból álló talmudi lapot.
A Talmud nem más, mint a Tórát kiegészítő szóbeli tan, melyet a magyarázatok egyre bővülő száma és a zsidó közösségek hányattatott sorsa miatt végül írásba foglaltak. A szóbeli tan nélkül nem értelmezhetőek és így be sem tarthatóak az írott tan törvényei, ezért a Talmud anyaga a zsidó vallás egyik legfőbb tartópillére
 
Az első magyar nyelvű Dáf Jomi kurzusa négy éve tart és eddig 1516 előadást követhettek végig az érdeklődők. Pár napja befejezték a Bává Kámá traktátust, ez alkalomból a rabbi köszönetet mondott mindenkinek, aki ezen a „csodálatos utazáson részt vett” és hozzátette: 
הדרן עלך מסכת בבא קמא והדרך עלן
„Visszatérünk még hozzád Bává kámá traktátus és te is térj vissza hozzánk! Gondolataink veled maradnak és te is gondolj ránk!
Köszönöm mindenkinek, aki velem tart ebben a csodálatos utazásban!”
 
 
Megszakítás