Az emlékműhöz oktatási központ kapcsolódik majd.

Az új létesítmény a Temze partján található Victoria Towers Gardenben áll majd. A pénzt Lord Andrew Feldman és Gerald Ronson nemrég alapított jótékonysági alapja fogja összegyűjteni. A teljes költségvetés így már eléri a 100 millió fontot – olvasható a timesofisrael.com cikkében. Az extra összeget a fogadótérre, az emlékhelyre és a környék tájépítészetére költik.

Korábban több kifogás is érkezett a helyszínnel kapcsolatban, mások mellett az UNESCO részéről, tekintettel arra, hogy világörökségi területen építkeznek. Ezeket az aggodalmakat igyekeztek figyelembe venni a tervezés során, de a most érkező pénz nem a tervek módisítására megy – hangsúlyozták az illetékesek.

Kiemelt fontosságú lesz az emlékezés mellett, hogy az oktatási központban minél hatásosabban mutathassák be a holokausztot.

zsido.com

Kép: timesofisrael.com

 

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287

 

Megszakítás