Amikor mindenki biztos helyre húzódott, az ifjú izraeli szörfös az ellenkező irányba indult el. Nem hagyhatta ki az Ophelia hurrikánt.

Az 50 éve nem látott nagyságú vihar végigsöpört Írországon. A 17 éves ifjúsági világbajnok Tom Reuveny apjával együtt rögtön a partra sietett, mert ilyen hullámokat nem minden nap lehet elcsípni. Reuveny három hónappal ezelőtt nyerte meg a korosztályos világbajnokságot az olaszországi Garda-tónál – olvasható a ynetnews.com cikkében.

Tom úgy döntött, hogy a szezon lezárása után az Írországban élő apjánál vakációzik. Amikor kiértek a partra, előszőr tétovázott – nyilatkozta az izraeli sportoló. Nagyjából 130 km/h sebeséggel tombolt a vihar, a hullámok az égig értek, de úgy döntött nekivág. „Ez az, amiért élek” – mondta lelkesen az újságírónak az élsportoló, „az adrenalin elöntötte a testemet”. „Nincsenek rá szavak, amivel leírhatnám, hogy milyen érzés amikor egyedül vagy az óceánban a viharban, egy olyan viharban, amilyen 50 évente egyszer van” – idézte fel. 

Tom Reuveny nyolc éves kora óta szörfözik, 4 évig élt korábban Írországban, tehát kiismerte a helyi körülményeket. Nagy álma, hogy olimpián versenyezhessen. Ha ott is ekkora vihar lesz, akkor nagy előnnyel indul.

Kép: ynetnews.com