A 105 éves Maurice és a 104 éves Helen 83 éve él boldog házasságban. A titkukat is elárulták.

Nemrég ünnepelte 83. házassági évfordulóját egy zsidó házaspár Bournemouth városában – és ezzel az ország legrégebben együttélő házaspárjává váltak, írta a The Times of Israel. A 105 éves Maurice és a 104 éves Helen Kaye 87 éve alkotnak egy párt, azonban megismerkedésük után csak négy évvel később kelhettek egybe, mivel a családi tradícióknak engedve a hölgy megvárta, míg idősebb nővére is férjhez megy.

„Annyi minden megváltozott azóta, de hála Istennek mi még mindig itt vagyunk egymás számára” – mondta Maurice. „Nagyszerű napunk volt, a csodálatos dédunokáink társaságában fantasztikusan éreztük magunkat” – mesélték a kamerák előtt a pár tagjai, akik két gyermekkel, hét unokával és hat dédunokával büszkélkedhetnek.

„Mindenki számára inspirációt jelentenek, akik ismerik őket” – mondta lányuk Tina, aki édesanyjáról azt is elmesélte, máig „nagyon stílusos”, és hetente kétszer is elkészítteti frizuráját, valamint minden pénteken körmöshöz jár; édesapja pedig máig megőrizte „gonoszkodó humorérzékét” és az élet iránti lelkesedését.

„Nem gondoltam volna, hogy egy hétnél tovább tart, hihetetlen, hogy már 80 éve is együtt vagyunk” – mondta viccesen Maurice Kaye, aki azt is elárulta, mi a boldog házasság titka. A férj szerint a legfontosabb, hogy „mindig egyet kell érteni a feleséggel”.

zsido.com

Képek forrása: The Times of Israel/YouTube