Sylvan Adams a Giro d’Italia kerékpárversenyt is segített az országba vinni.

50 millió sékeles egyezményt kötött tegnap az izraeli kormány, valamint az ország egyik legnagyobb csatornája, a KAN képviselői. A megegyezés tárgya a következő évi Eurovíziós Dalfesztivál megrendezése, melynek joga az idei izraeli győzelem miatt 2019-ben a zsidó államot illeti.

Bár a népszerű zenei verseny sokak szerint kiemelkedő haszonnal járhat Izrael számára, Netta Barzilai győzelme után heves viták kezdődtek az országban arról, hogy érdemes-e belevágni egy ekkora költségvetésű rendezvény megszervezésébe. A kérdés egészen mostanáig nyitva állt, és több alkalommal is úgy tűnt, hogy megfelelő anyagi források hiányában Izrael akár le is maradhat a lehetőségről.

A Jerusalem Post értesülései szerint azonban tegnap egy kanadai-izraeli származású milliárdos önként felajánlotta, hogy támogatja a rendezvény megszervezését. A férfi környezetében többen el is árulták a médiának, hogy Netta Barzilai májusi győzelmét követően Sylvan Adams azonnal kifejezte: kész átvállalni a költségeket annak érdekében, hogy jövőre Izraelben kapjon helyet a rendezvény.

A nagylelkű felajánló korábban is tett hasonló gesztust, amikor azért vállalt áldozatot, hogy a Giro d’Italia nevű kerékpárverseny első szakaszát Izraelben rendezzék meg.

 

zsido.com