Egy friss rendőri jelentés alapján a helyi kisebbségi csoportok közül a zsidóság tagjai élnek át leggyakrabban támadásokat a kanadai nagyvárosban.

A torontói rendőrség által nemrég közzétett jelentéséből kiderült, 2016-ban 145 bejelentett gyűlöletcselekményből 43-at zsidók ellen követtek el.

A hír kapcsán a Times of Israel emlékeztetett: februárban sorra antiszemita üzenetekkel árasztották el a kanadai nagyváros zsidó helyszíneit. Az elkövetők mindig ugyanazt a módszert alkalmazták; kézzel rajzolt horogkereszteket és antiszemita üzeneteket ábrázoló sárga cetliket ragasztottak a zsidó otthonok ajtóira.

John Tory, a város polgármestere hangsúlyozta: „Az antiszemitizmusnak nincs helye Torontóban”. Továbbá hozzátette: „Nem engedhetjük meg, hogy zsidó lakosaink gyűlölettel találkozzanak küszöbjeiken. Ezek a cselekedetek és végrehajtóik nem képviselik Torontót és a torontóiakat”.

A rendőrség is elítélte a zsidóságot érő támadásokat. Lawrence Sager őrmester azt mondta: „Bárki is legyen felelős ezekért a bűncselekményekért, igazságszolgáltatás elé fogjuk állítani.” Valamint kiemelte, „a torontói rendőrség nagyon-nagyon közeli kapcsolatot ápol a zsidó közösséggel” és mindent megtesznek a védelme érdekében.

Becslések szerint Torontóban és környékén él Kanada legnagyobb zsidó közössége, nagyjából 200 000 fő.

zsido.com

Kép forrása: Times of Israel