Minden idők egyik legizgalmasabb Super Bowl mérkőzésének egyik sztárja, Julian Edelman vállalja zsidó gyökereit.

„Nem tudom, hogy kapta el, de erős a gyanúm, hogy ő sem tudja” – ezt mondta a Super Bowl győztes Nem England Patriots legendás irányítója Tom Brady a Super Bowl után, amikor csapattársa Julien Edelman fantasztikus elkapásáról kérdezték. A meccset vert helyzetből (28-3 volt az állás) fordította meg a Patriots, amiben hatalmas szerepe volt Edelmannak.

Az Atlanta 6 perccel a vége előtt eldönthette volna a mérkőzést, de becsúszott néhány hiba és át kellett adniuk a labdát az ellenfélnek, a New England pedig az egyenlítésért támadhatott.

Ekkor következett a „csoda”. Az akció közben Tom Brady passzába az egyik védőjátékos beleütött, de Julian Edelman centikkel a földet érés előtt végül elkapta a labdát, ami egy pillanatra még ki is esett a kezéből, de megint megfogta. Mindez egy másodperc alatt történt.

Az egyenlítés sikerült, így a Super Bowlok történetében először következett  hosszabbítás, ami a Patriots 34-28-as győzelméhez vezetett.

Julien Edelman büszke zsidó gyökereire, apja askenázi zsidó családból származik, ez időnként téma is a médiában. Évekkel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy nem teljesen zsidó, bár tudja, hogy az emberek azt szeretnék, ha teljesen az lenne – olvasható a forward.com cikkében.

A sportoló 2015-ben az első utasok között volt, aki kihasználta a  Bostonból induló az új közvetlen izraeli járatot – emlékeztet a timesofisrael.com. Fontosnak tartotta, hogy megismerje a gyökereit, zsidó örökségét, kultúráját – nyilatkozta az utazással kapcsolatban.

Az interneten máris megjelentek a grafikák, amelyek összekapcsolják az izraeli utazást a csodaszámba menő elkapással.

Mint nemrég írtuk, mindkét csapat ismert filantróp zsidó üzletember tulajdonában van.

Kép: si.com