139 észak-amerikai zsidó iskola vezetője állt ki nyílt levélben a floridai iskolai mészárlás után indult diákmozgalom mellett.

Az aláírók között az Egyesült Államokban és Kanadában működő intézmények találhatók, az általános iskolától a középiskoláig. A levélben kifejtik: közösségek vezetőiként, akik a gyermekek nevelésére és védelmére tették fel az életüket, kötelességüknek érzik csatlakozni az ifjúsághoz, amelyik ezt a mozgalmat elindította – olvasható a jta.org beszámolójában.

A 17 halálos áldozatot követelő lövöldözés után, amelyet a floridai Parkland egyik középiskolájában követett el egy 19 éves diák, mozgalom indult azért, hogy az elnök és a törvényhozók végre érdemben lépjenek fel a fegyverlobbi ellen.

A levél nem foglal állást a mozgalom közeljövőben szerveződő felvonulásaival kapcsolatban – közölte a csaknem 300 zsidó iskolát összefogó Prizmah nevű szervezet elnöke Paul Bernstein. Ezzel kapcsolatban minden intézmény maga dönt. A lényeg, hogy megvédjük a diákjainkat – mondja Bernstein.

zsido.com

Kép: jta.org