A marokkói ifjúsági chábád központ (Jeunesse Chabad Maroc) a Keresztények és Zsidók Nemzetközi Közösségével (IFCJ), illetve a muszlim egyetemistákat tömörítő Mimuna Társasággal karöltve osztott ételcsomagokat az Eid ál-Fitr, a rámádán hónap végét jelző ünnep alkalmából szükséget szenvedő marokkói muszlim családok számára.

A programot egy közös vacsora vezette be Marrakes zsidónegyedének Szlát ál-Ázámá zsinagógájában. A csomagokat mintegy 1500 helyi muszlim családhoz juttatják el az ünnep alkalmából. „A második világháború óta Marokkó példamutatóan bánik zsidó állampolgáraival. A mai napon büszkeségünkre szolgál, hogy mi állhatunk ki Marokkó népéért, és megmutathatjuk, hogy az empátia és a megértés hídjainak felépítésével bárhol legyőzhetjük a megosztottságot és a tolerancia hiányát.” – mondta Yael Eckstein, az IFJC alelnöke.

A csomagok olyan élelmiszereket tartalmaznak, melyeket hagyományosan a rámádán végét jelző ünnepen fogyasztanak, többek közt datolyát, teát, lencsét, csicseriborsót és egyéb finomságokat.

A marokkói chábád központ és az IFCJ először az előző évben rendezett közös ételosztást az egyhónapos muszlim böjtidőszak végén. Tavalyi programjuk alapja a chábád egy évvel korábbi, szintén a rámádán végén megtartott jótékonysági napja volt, melynek során 250 ételcsomagot osztottak szét 1300 rászoruló között.

Forrás: crownheights.info