Josh Frydenberg édesanyja miután túlélte a holokausztot Magyarországról Ausztráliába költözött.

 

Kipával a fején és egy héber nyelvű Biblia segítségével tett esküt hazája szolgálatára Josh Frydenberg. A 47 éves férfit Ausztrália új miniszterelnöke, Scott Morrison nevezte ki helyettesének.

A Ynetnews értesülései szerint Josh szoros kapcsolatban áll a Chabad-mozgalom képviselőivel és rendszeresen jár zsinagógába. Édesanyja, Erika Strausz jelenleg a Melbourne-i Egyetemen tanít pszichológia szakon, ám Magyarországon született és a második világháborút követően költözött Ausztráliába, ahol sebészként dolgozó férjével Dr. Harry Frydenberggel megismerkedett.

Josh Frydenberg gyermekként zsidó oktatásban részesült, majd jogot és közgazdaságtant tanult. A nemzetközi kapcsolatok területén az Oxfordi és a Harvard Egyetemen szerzett ismereteket.

Politikai pályafutása 2010-ben parlamenti képviselőként kezdődött. A zsidó közösség képviselőivel rendszeresen tartja kapcsolatot, tavaly Környezetvédelmi és Energiaügyi miniszterként Izraelben is látogatást tett, hogy megerősítse a szakmai együttműködést a két ország között.

Kinevezését a Chabad képviselője, Shimshon Yurkowitz rabbi is üdvözölte. Frydenbergről azt nyilatkozta, hogy olyan „büszke zsidó, akire a zsidó közösség is nagyon büszke”.

 

zsido.com