Elnézést kért a német hadsereg, amiért „retróként” aposztrofálva jelentetett meg II. világháborús egyenruhában feszítő embereket.

A Bundeswehr szinte minden felületen, így az Instagramon is próbálja elérni a fiatalokat, hogy a különböző marketing kampányokkal hivatásos katonákat toborozzon. Izgalmas kihívásokat és biztos karriert ígérnek a csatlakozóknak, akik egyre kevesebben vannak – olvasható a israelnationalnews.com cikkében.

A kampány részekén posztoltak egy képet, amin a náci időszak egyenruháját viselő emberek láthatók. Mellettük az a lazának és fiatalosnak szánt szöveg olvasható, hogy „A divat is egy szempont. A katonai stílus manapság is a haute couture része”. Az insta történetben a „retró” szó is megjelenik.

A poszt hatalmas felháborodást váltott ki, ezért a Bundeswehr törölte és elnézést kért. Azt írták, az egyenruhák egy kiállításról valóak, amiket pedig egy filmforgatáshoz használtak. Elmondásuk szerint az egyenruhák évszázados történetére és a „divatra gyakorolt hatására” akartak utalni.

Azt is hangsúlyozták, hogy minden szélsőséges nézet tiltott a Bundeswher kötelékében és kivizsgálják az esetet, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyen.

zsido.com

Kép: israelnationalnews.com