A két szépségkirálynő „békét és szeretetet” hirdetett.

Ritkán látható pillanatot örökített meg az a kép, amelyen a 2017-es Miss International szépségverseny izraeli és iraki döntőse mosolyog egymást átkarolva. Bár a két modell hazája között nem áll fent diplomáciai kapcsolat, sőt komoly politikai feszültség áll fenn köztük, a nemzetközi rendezvény után mindkét hölgy büszkén osztotta meg a fotót a közösségi médiában – derül ki a Jerusalem Post írásából.

„Tudjátok meg, ő itt Miss Irak és lenyűgöző” – írta az izraeli Adar Gandelsman. „Békét és szeretetet küld Miss Irak és Miss Izrael” – hirdette Sarah Idan iraki induló, aki egyben bátorságáról is bizonyságot tett a kép megosztásával. Hiszen ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, idén egy másik közel-keleti országból érkező szépségkirálynő komoly bajba került, miután kiderült, hogy 2016-ban tanulmányi úton járt Izraelben. Emiatt a félig svéd származású Amanda Hannától egy héttel a szépségversenyen aratott győzelme után elvették a díját Libanonban.

2015-ben pedig az akkori Miss Libanont azért támadták hazájában, mert a Miss Universe szépségverseny ideje alatt olyan szelfit tett közzé Instagram oldalán, amelyen Miss Israel is szerepelt. Végül csak azért tarthatta meg a címét, mert azt állította, hogy „véletlenül” készült közös kép a zsidó lánnyal.

zsido.com

Kép forrása: Jerusalem Post

Megszakítás