A megemlékezés szirénái nem csak Izraelben szólnak.

Izraelben a holokauszt emléknapján egyszer két percre, az Izrael védelmében elesett katonák és a terrorizmus áldozatainak emléknapján kétszer egy percre szólalnak meg az egész országban a szirénák. Amíg a szirénák egyenletes hangja szól, megáll az élet, mindenki mozdulatlanul tiszteleg a meggyilkoltak és elesettek emléke előtt, még a kocsikkal is félrehúzódnak, és kiszállnak az emberek.

A New Yorkban élő Ámir és Rotem Lev Zwickel indította útjára a Standing Still (Vigyázzállás) nevű mobiltelefonos applikációt, mely a világ bármely pontján lehetővé teszi, hogy használója megálljon, és Izrael minden polgárával együtt csendben álljon a holokauszt emléknapján, illetve az elesett izraeli katonák emléknapján, amíg a szirénák szólnak.

Az applikáció letöltésével a holokauszt nap előtt egy túlélőket támogató szervezetnek adakozhattak a felhasználók, az emlékezés napja előtt pedig egyedülálló katonákat támogató központnak: „Egy héttel a holokauszt emléknapja után emlékezik meg Izrael elesett katonáiról, valamint a terrorizmus áldozatairól (2017. május 1.). A Standing Still (Vigyázzállás) applikáció lehetővé teszi Ön számára, hogy az Egyedülálló Katona Központnak adakozzon, és velünk együtt álljon csendben, amíg a két sziréna szól ezen az emléknapon [vasárnap este és hétfő délelőtt]. Kérjük, hogy csatlakozzanak ehhez az egész világra kiterjedő főhajtáshoz, és segítsen minket abban, hogy segítsünk e két, fontos célokért küzdő alapítványnak.”

A felhasználók választhatnak, hogy valós időben hallgatják meg a szirénát, vagy egy másik, általuk választott időpontban.