A JEM – Jewish Educational Media, vagyis Zsidó Oktatási Média a Chábád egyik oktatási programja. Ennek egyik, Kapcsolódási Pont elnevezésű kezdeményezésének célja az, hogy segítse a fiatalokat abban, hogy közelebb kerüljenek a Rebbéhez. Most, Reut és Mendel Pinson adományának köszönhetően új programot fejlesztettek ki, hogy egy még fiatalabb generáció számára is elérhetőbbé váljon a Rebbe üzenete, írja a COL Live.

 

Maga a Kapcsolódási Pont program csupán néhány évvel ezelőtt indult a Tzivos Hashemmel, a Chábád nemzetközi ifjúsági szervezetével karöltve. Míg kezdetben csupán néhány iskolához jutottak el, addigra ma már majdnem hatvan intézményben tevékenykednek, és ennek köszönhetően egyre több és több diák képes arra, hogy a Rebbe szellemiségével személyes kapcsolatba kerüljön. A „CP Classic” program felsőtagozatos, a „CP High” pedig középiskolás diákok körében működik. A gyerekek felvételek, írások és más eszközök segítségével ismerik meg a Rebbét és kerülnek hozzá egyre közelebb. Idén pedig, a nagylelkű adományoknak hála, 2-4. osztályig terjesztették ki a programot, beindítva a „CP Juniort”.

A CP Classic program a Rebbe megértése által hozza létre a kapcsolatot, a CP Junior pedig lehetővé teszi a diákok számára, hogy megtapasztalják a Rebbe életének néhány különleges momentumát és ezekből tanulva fejlődik a kapcsolatuk.

Miközben külön a számukra összeállított videóklipeket néznek a Rebbéről, egy gyerek narrátor vezeti végig a gyerekeket a helyszíneken és az eseményeken.

A programot egyelőre hat iskolában indították el és a tanárok hatalmas sikerekről számoltak be. A filmek hatására érezhető kapcsolat alakult ki a Rebbe és a gyerekek között, olyan kapcsolat, mely a mindennapi életükre is hatással van. A program svát hónapban indul, az érdeklődő iskoláknak még egy hét áll rendelkezésére a regisztrációhoz.

„Nagyon szeretem nézni a Rebbe mosolyát” – írta az egyik másodikos résztvevő. Egy másik pedig ezt jegyezte föl: „A Rebbe törődik velünk, gyerekekkel”. A beszámolók szerint a szülők is hálásak, hogy a kisebbek is megtapasztalhatják azt a különleges kapcsolatot, mely a nagyobbaknak is nagy segítségére van a mindennapokban.