„Nagyon boldogok és büszkék vagyunk az apámra” – üzente a 14 éves Eiman videójában, amit a Facebook nyilván csak véletlenül nem tüntetett el.

Még most is elérhető az interneten az a videó, amelyben Misbah Abu Sbeih-t a lánya dicséri. Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a gépkocsijából tüzelő arab terrorista vasárnap egy hatvan éves nagymama és egy 29 éves rohamrendőr életét ontotta ki Jeruzsálemben; hat további ember sérüléseket szenvedett az ámokfutása során. A férfit végül rendőrmotorosok érték be, és végeztek vele.

„Mártírnak tartjuk az apámat” – mondta Abu Sbeih lánya a terrortámadást követően. „Reméljük, hogy közbenjár majd értünk Isten előtt az ítélet napján… Büszke vagyok arra, amit apám tett” – tette hozzá videójában a 14 éves Eiman, aki hangsúlyozta: „Nagyon boldogok és büszkék vagyunk az apámra. Az apám nagyszerű ember. Az köztünk lévő apa-lány kapcsolat nagyszerű volt”. A Forward értesülései szerint a lányt hétfőn az izraeli rendőrség édesanyjával együtt kihallgatta, majd őrizetbe vették.

Később a Hámász is örömét fejezte ki a gyilkosságok kapcsán, a Mahmud Ábász vezette Fátáh (PFSZ) mozgalom pedig kétnapos gyászt rendelt el a Palesztin Hatóság területén a merénylő tiszteletére. A Héber Egyetem zsidó diákjai felháborodva számoltak be arról, hogy a merénylet hallatára arab diáktársaik ünneplésbe kezdtek a campushoz közeli kávéházakban.

zsido.com

Kép forrása: Forward