Egy órán belül kétszer kötöttek bele egy felismerhetően zsidó férfiba London belvárosában. Az esetekről videó készült.

Az érintett testvérének beszámolója szerint a buszos incidens akkor történt, amikor a másik utas észrevette a kipát viselő bátyját.  Nem volt semmi előzménye a történteknek, a férfi beszólt és hadonászott – olvasható a jewishnews.timesofisrael cikkében.

“Ez nem csak egy egyszerű verbális inzultus volt. Nagyon közel volt ahhoz, hogy fizikailag is megtámadja” – véli az esetet elszenvedő zsidó férfi, Yosef testvére. Az incidensnek azután lett vége, hogy a buszsofőr kihívta a rendőrséget – mondta. A videón látszik, hogy a sofőrnek is ingerülten magyaráz arról, hogy miért támadt az utasra. Ezután az őt videózónak üvöltötte, hogy „Szabad Palesztinát!”.

Az a tény, hogy egyeseket a térfigyelő kamera sem tart vissza, azt jelenti, hogy elértük azt a szintet, amikor már nem aggódnak a következmények miatt – fejtette ki a szemtanú.

Miután Yosef leszállt a buszról, és az Oxford Circus metróállomáson egy mozgólépcsőn ment lefelé, mások is beszólogattak neki. Az ügyben nyomozás zajlik. Az esetekről készült felvételeket itt lehet megnézni.

zsido.com

Kép: jewishnews.timesofisrael.com