Tizenkét kitűnővel és 4.6-es is­ko­laátlaggal zárta a 2015-16-os tan­évet az Erzsébetváro­si Bét Me­náchem Általános Iskola. Az ország egyetlen héber-magyar kéttannyelvű tanintézményét négy évvel ezelőtt akkreditálták, azóta felszálló rendszerben töltik fel az évfolyamokat. Idén 44 diák tanult az iskolában, ám már most lehet tudni, hogy legalább 15 fővel gyarapodik a létszám szeptembertől.

A tanévet az iskolások színvonalas produkciókat felvonultató műsorral zárták, melyen az intézmény dolgozóit és a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat is köszöntötték. Nem feledkeztek el a versenyeredményekről sem, így külön dicséretben részesültek azok, akik az országos Böngész tanulmányi versenyen olvasásból és környezetismeretből, valamint a szintén országos Időutazó és Mozaik elnevezésű versenyeken történelemből és matematikából mérték össze tudásukat igen szép eredménnyel.

Az utolsó hét a kirándulások jegyében telt: egyik nap a repülőtér életébe nyerhettek betekintést, más alkalommal pedig a Mentőmúzeumba tettek látogatást.

A Bét Menáchem Óvoda és Böl­csőde is elbúcsúzott erre a tan­évre a kicsiktől. A ballagók színes műsorral köszöntek el az iskola-előkészítőtől és a többi csoport is egy-egy mű­sorral örvendeztette meg a szülőket. A nyári szünet előt­ti utolsó vasárnapon óriásbuborék-bemutatóval és szí­nes karneváli programmal vár­ták a családokat az óvoda udvarán.